Shop veilig online
Gratis verzending vanaf €70,- (NL)
Verzendtijd 2/3 werkdagen

Be your own Boss Babe- part two

Be your own boss babe- part 2

‘’Hoe je als jonge vrouw een succesvolle webshop of bedrijf start: tips van ons, Boss Babes Fashion”.

Een eigen bedrijfje beginnen. Voor ons beide was dit al van kleins af aan een echte droom. Toen Annemieke en ik (Marije) elkaar bijna 6 jaar geleden ontmoeten op onze Mbo-opleiding (Ondernemerschap en Retail management) was het al heel snel duidelijk dat onze dromen heel erg overeenkwam. We zijn beide dol op alles wat met fashion en trends te maken heeft en ook ondernemen is een echte gedeelde passie. Daarom zijn wij, inmiddels al 2 jaar geleden, Boss Babes Fashion begonnen.

Zoals we in een eerdere blog al eens uitgelegd hebben staat onze webshop voor ‘’be your own Boss Babe’’ en dit is niet alleen terug te zien in ieder z’n unieke eigen stijl maar ook op professioneel werk gebiedt. Wij supporten alle Babes die ook hun droom achterna willen gaan en een eigen bedrijf willen opstarten.

Maar hoe begin je? Als babe heb je veel opties als het gaat om het starten van je eigen bedrijfje of webshop. Of je nu een passie hebt voor mode, beauty, of een ander interessegebied, er zijn talloze mogelijkheden om je eigen bedrijf op te starten en een succesvolle ondernemer te worden. Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om je op weg te helpen:

1.Kies een niche: Het is belangrijk om een duidelijk idee te hebben van wat je wilt verkopen en aan wie. Door een niche (specifiek deel van de markt) te kiezen kun je je richten op een specifieke doelgroep en je onderscheiden van de concurrenten.

2. Maak een businessplan: Voordat je begint met het opzetten van je webshop of bedrijf, is het belangrijk om een businessplan te maken. Hierin beschrijf je je doelen, strategieën en financiële planning.

‘’ Wij hebben ongeveer een half jaar gespendeerd om een businessplan te maken. Hierin hebben we research gedaan en alles gedetailleerd beschreven. Dit heeft ons ontzettend geholpen om een goede start te maken’’.

3. Kies de juiste platformen: Of je nu een webshop, een blog, of een Instagram-pagina wilt starten, het is belangrijk om de juiste platformen te kiezen om je doelgroep te bereiken. Doe daarom ook hier research naar en neem het mee in je businessplan.

4. Bouw je merk op: Het creëren van een sterk merk is essentieel voor het succes van je bedrijf/merk. Door consistentie te bieden in je branding, eventuele verpakking en communicatie, kun je je onderscheiden van je concurrenten en herkenbaarheid creëren bij je (potentiële) klanten. Creëer daarom ook een duidelijke huisstijl en hou je hieraan vast. Mensen kunnen zo je merk/bedrijf herkennen.

5. Blijf leren en groeien: Als ondernemer is het belangrijk om te blijven leren en groeien. Leer nieuwe vaardigheden, volg cursussen en blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in je branche.

‘’Momenteel volgen wij allebei de Hbo-opleiding Commerciële Economie. We zitten in leerjaar drie wat betekend dat we voornamelijk bezig zijn met ons specialiseren. We lopen stage en kiezen allebei ander minoren uit die ons specialiseren in bijvoorbeeld online marketing, neuromarketing en het ondernemerschap zelf. Zo leren we beide nieuwe dingen die ons kunnen helpen bij het runnen en verbeteren van ons bedrijf. We beseffen dat leren naast je bedrijf een vrij drukke agenda oplevert maar we raden het je echt aan, blijf jezelf verbeteren, het werkt echt!’’

Als babe heb je alle kansen om je eigen webshop, merk of ander bedrijf op te zetten. Door de bovenstaande tips en vooral je passie te volgen, kun je succesvol worden als ondernemer en je dromen echt waarmaken. Goodluck babes, we support you!

THE GIFT GUIDE 2023

We gaan weer richting de feestdagen en dat betekent familie, vriendinnen, gezelligheid, lekker eten maar ook cadeautjes kopen. En wij zijn vast niet de enigen

Lees verder

Contact

Heb je een vraag? Wij zijn hier om je te helpen!
Stuur ons gerust een berichtje.

Liefs,

Boss Babes Fashion